Kijk onder boomers voor langharige kruisingen.

 

KRUISING BEAGLE X ENGELSE COCKER SPANIEL.

De kruising beagle x engelse cocker spaniel is vooral een sportieve kruising. Het zijn allebei wat eigenwijze, hele lieve en aanhankelijke rassen met een behoorlijke dosis energie, die graag wandelen en stoeien. Een consequente opvoeding hebben ze wel nodig, dus vooral hele duidelijke regels stellen.

De schofthoogte komt op ongeveer 35 40 cm. De beharing lijkt momenteel kort te worden. Al met al een sportieve gezinshond waar flink mee gewandeld kan worden.

 

 

 

KRUISING BEAGLE X SCHAPENDOES.

De combinatie van beagle en schapendoes, een jachthond met een herdershond, allebei gezelschapshonden, kan heel leuk worden. De beagle is lekker eigenwijs, lief en aanhankelijk en heel veel energie, gekruist met de schapendoes, levendig, aanhankelijk, een goed luisterende speelse, trouwe en opgewekte hond.

De hoogte zal tussen de 35 en 45 cm komen. De haren kunnen lang, kort of er tussen in gaan zitten. Ze stralen uit dat ze een lief karakter hebben. Een consequente opvoeding hebben ze wel nodig, dit geldt overigens voor de meeste honden. Ze mogen gerust weten wie hun baasje is. Ze zijn in ieder geval lekker speels en gaan graag wandelen.

 

 

KRUISING LABRADOR X CHOW CHOW.

Het is een kruising van 2 honden met verschillende maar wel fijne karakters. Lekkere sportieve honden zullen het worden.

Van de labrador is bekend dat het een sociale, sportieve gezelschapshond is, van de chow chow weten we dat het een waakse eigenzinnige hond is met een beschermend karakter ten opzichte van zijn eigen baas en gezin. Goed opgevoed en gesocialiseerd kun je er overal mee komen.

De hoogte zal tussen de 45 en 55 cm komen. Ze kunnen lang of kortharig worden.

 

                           

 

KRUISING BEAGLE X CHOW CHOW.

 

Deze kruising is net zoals de kruising labrador/ chow chow, een sportieve mix. Alleen zal deze kruising met de beagle misschien wat eigenwijzer zijn. Goed opgevoed en gesocialiseerd is dit een fijne gezinshond die niet al te groot wordt. De schofthoogte zal tussen de 35 en 45 cm liggen. In de kleuren bruin en zwart en lang en kortharig.

 

KRUISING (middenslag) SCHNAUZER/BEAGLE X TIBETAANSE TERRIER.

                                                                                                                    

Dit is een kruising van 3 verschillende rassen, de moeder is een middenslag schnauzer met een beagle, de vader is de tibetaanse terrier. Het is een speelse hond met misschien soms een beetje het eigenwijze van de beagle en de schnauzer, de tibetaanse terrier daarentegen kan wat meer rust aan de kruising gegeven hebben. 

Het is natuurlijk nooit helemaal te voorspellen. Speels en sportief is het in ieder geval wel. De vacht is ook niet helemaal te voorspellen, dit moet je eigenlijk zien om te weten hoe het gaat worden. Het kan ruwharig, kortharig of langharig zijn en de kleuren gaan van zwart met wit bont, bruin of helemaal zwart. Al met al  een leuke gezinshond, die wel een consequente opvoeding nodig heeft. 

 

KRUISING (middenslag) SCHNAUZER/FOX-TERRIER X TIBETAANSE TERRIER.

De kruising schnauzer/fox-terrier x tibetaanse terrier is een kruising van alledrie waak en erfhonden, waar van de helft de tibetaanse terrier is met een vrij rustig karakter. De schnauzer/fox-terrier is een pittig hondje. Geef de pup een consequente opvoeding en dan heb je een fijne gezinshond die ook nog best wel waaks is.

De schofthoogte komt op ongeveer 35 cm. De beharing kan ruwharig, kortharig of langharig zijn. De kleuren zijn bruin of zwart.

 

KRUISING FOX TERRIER X TIBETAANSE TERRIER.

Deze kruising tussen 2 middenslag honden kan heel verschillend uitvallen, de fox terrier is een waakzame, speelse hond en de tibetaanse terrier ook. Wat betreft het uiterlijk kunnen dus de grote verschillen komen, een fox terrier n.l. is kortharig en gevlekt, de tibetaanse terrier is langharig en in ons geval blond van kleur. In het huidig nestje bevinden zich blonde, bonte en een zwarte pup. Of ze lang of kortharig worden is op dit moment nog niet te zien, daarvoor zijn ze op dit moment nog te jong. 

 

 

KRUISING VLINDERHONDJE X CAIRN TERRIER.

Een kruising tussen twee levendige hondjes, gezelschapshondjes. Een consequente opvoeding is nodig maar niet te hard aanpakken, gewoon rustig en duidelijk blijven dan gaat het goed. Speelse hondjes die rond de 25 28 cm hoog worden.    De beharing lijkt kortharig te blijven, maar zou ook nog ruwharig kunnen worden van de cairn terrier.

We hebben regelmatig nestjes van verschillende kruisingen. Onze pups worden ingeent, ontwormd, nagekeken door de dierenarts en voorzien van een chip.

We fokken onze pups zelf en verkopen ze met garantie en een koopcontract, de pups krijgen een europees paspoort mee.

 

Info telefonisch: Ellen van Gils, 0413-472085

Ollandseweg 142, 5491 XC  St. Oedenrode.

www.gvangils.nl