Boomers zijn er in vele soorten en maten. Wij hebben regelmatig nestjes boomertjes in onze kennel, van verschillende kruisingen, en deze worden allemaal door onszelf gefokt.

Kijk onder kruisingen voor de middenslag boomers.

 

WELSH CORGI X TIBETAANSE TERRIER

Dit is een kruising tussen 2 rassen die zeer intelligent en leergierig zijn. Een consequente en rustige opvoeding werkt het best bij deze honden. Zowel de welsh corgi als de tibetaanse terrier zijn gezelschapshonden, ze zijn waaks en lief en aanhankelijk en wandelen graag. Wat betreft de verzorging is het fijn als ze iedere dag even geborsteld worden. Heel veel haren zullen ze dan niet verliezen. De grootte van deze kruising zal komen tussen de 30 35 cm. In het uiterste geval 40 cm.

 

     

 

 

 

SHIH-TZU x MALTEZER

 

                                                           

Dit is een ong. 25 cm hoog hondje met lange haren en een beetje een platter snoetje. Ze zijn meestal gevlekt, wit met zwart of wit met bruine vlekken. Het is een echt gezelschapshondje, makkelijk op te voeden, heeft niet alle ruimte nodig en er hoeft niet overdreven veel mee gewandeld te worden.

Dit kan natuurlijk wel, maar dit is dan een kwestie van opbouwen. Kortom een fijn hondje in een jong gezin, maar ook voor mensen op leeftijd.

 

 

   

shima7.jpg (18899 bytes) shima8.jpg (17392 bytes) shima9.jpg (17544 bytes) shima10.jpg (17930 bytes) shima11.jpg (16453 bytes) shima12.jpg (17507 bytes)

 

TECKEL x MALTEZER

Dit is een hele leuke sportieve boomer, met de haarsoort van de maltezer, en meestal in de kleuren van de teckel, dwz. black en tan, vaak met een beetje wit, of  bruin - blond. Meestal verliest deze boomer geen haren, wel is het fijn om hem of haar af en toe te laten knippen.

De kruising teckel x maltezer is over het algemeen een lieve speelse hond, waar je fijn mee kunt wandelen en die ook graag geknuffeld wordt.

 

genta.jpg (18508 bytes) jenta.jpg (25060 bytes) jenta2.jpg (28843 bytes)

 

TECKEL X SHIH TZU/ MALTEZER

Deze boomer is qua verzorging en karakter hetzelfde als de teckel/ maltezer of de teckel/ shih tzu en lijkt daar dan ook wat betreft uiterlijk heel veel op.

       

 

TECKEL X SHIH TZU

Deze boomer, de kruising van teckel met shih tzu, heeft hetzelfde karakter als de teckel met maltezer, ook de verzorging komt overeen. Het verschil zit hem in het snoetje, dat is bij deze kruising ietsje platter.

 

YORKSHIRE TERRIER  X MALTEZER 

Deze kruising is een leuk boomertje met een beetje pit van de yorkshire terrier en een gedeelte van het rustiger karakter van de maltezer. Het is een hondje wat graag speelt, en waar af  en toe een stukje mee gewandeld moet worden, maar dit hoeven geen hele lange wandelingen te zijn.

De schofthoogte van dit hondje komt tussen de 20 en 25 cm. De haren worden lang, maar de meeste eigenaren laten dit hondje af en toe een keer knippen, dit is makkelijker bij te houden en geeft een sportiever uiterlijk. Dit boomertje verliest alleen wat haren tijdens het borstelen.  

 

   

  

  

my1.jpg (62772 bytes) my2.jpg (69853 bytes) my3.jpg (73655 bytes) 

   

 

SHIH TZU X YORKSHIRE TERRIER

Het karakter en de verzorging van deze boomer is te vergelijken met de yorkshire terrier/maltezer ( zie hierboven ).

 

sy1.jpg (66491 bytes) sy2.jpg (73476 bytes) sy3.jpg (74299 bytes) sy4.jpg (69820 bytes) sy5.jpg (78664 bytes) sy6.jpg (76243 bytes) 

 

SHIH TZU/ CAIRN TERRIER

Deze boomer is een lekker sportief hondje van twee verschillende karakters, aan de ene kant het gezelschapshondje, de shih tzu, een rustig makkelijk op te voeden knuffelhondje. Aan de andere kant het lekkere pittige, ondeugende karakter van de cairn terrier, een allemans vriendje met uithoudingsvermogen.

Ze hebben de kleuren van de cairn terrier en ook de ruwharige vacht, die niet verhaart maar een paar keer per jaar geplukt moet worden. Aan de iets plattere snoetjes herken je de invloed van de shih tzu.

Een leuk en speels gezinshondje zal het zijn, lekker een eindje wandelen, maar ook een hondje wat lekker aanhankelijk bij je komt liggen.

 

We hebben regelmatig allerlei soorten nestjes boomertjes, kijk ook eens onder kruisingen, voor andere nestjes.

 

Info telefonisch: Ellen van Gils, 0413-472085    Ollandseweg 142, 5491XC  St. Oedenrode    www.gvangils.nl